Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » AM DEPĂȘIT TIMIȘOARA ȘI BUCUREȘTI! Vezi aici cu ce suntem mai buni decât marile orașe

AM DEPĂȘIT TIMIȘOARA ȘI BUCUREȘTI! Vezi aici cu ce suntem mai buni decât marile orașe 

dispecerat 1

De ieri, am intrat în rândul orașelor care dispun de un dispecerat integrat pentru ISU și Serviciul de Ambulanță, ceea ce înseamnă, cum s-a exprimat ministrul secretar de stat Raed Arafat, o mobilizare mult mai bună a resurselor, inclusiv cele umane.

”Vom continua această acțiune și în alte județe, fiindcă ne dorim să avem un singur dispecerat în loc de două. Până la sfârșitul acestui an, sperăm să atingem pragul de 35 de dispecerate”, a spus Raed Arafat.

Pe fiecare tură, activitatea este coordonată de un ofiţer de la ISU şi un medic/asistent medical de medicină de urgenţă de la SAJ, care vor decide cu ce fel de efective se va interveni, în funcţie de solicitările primite pe linie medicală.

”Acest dispecerat are ca obiectiv creșterea calității serviciului public prestat către cetățeni și posibilitatea de reacție rapidă pentru rezolvarea situațiilor de urgență care apar”, a declarat Cătălin Chiper, ministru secretar de stat.

Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cunoaşte permanent capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa şi a Serviciului de Ambulanţă, misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Adaugă un Comentariu

*