Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AMÂNARE: Cel mai bogat român rămâne încă o săptămână după gratii

AMÂNARE: Cel mai bogat român rămâne încă o săptămână după gratii 

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Astăzi s-a judecat la Găeşti cererea celui mai bogat român, afaceristul Ion Niculae, de eliberare condiţionată din închisoare. Doleanţa miliardarului a intervenit după ispăşirea a cinci luni din pedeapsa de 2,6 ani pe care a primit-o în dosarul „Mită pentru PSD”, în care a fost condamnat şi Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila.

Ion Niculae va mai sta cel puţin încă o săptămână închis, întrucât instanţa din Găeşti a amânat pronunţarea eliberării condiţionate pentru a se aduce noi probe la dosar. În detenţie, stăpânul imperiului Interagro a scris deja două cărţi. Rămâne de văzut dacă judecătorii găeşteni, pe 27 august, când se va consuma termenul de judecată stabilit, vor hotărî să-l lase pe Ion Niculae să se bucure de libertate. Avocaţii acestuia nu au vrut să discute cu presa.

În România, s-a format deja un obicei ca oamenii din politică, mediul de afaceri, armată, poliţie, administraţie, după ce primesc pedepse cu privare de libertate pentru săvârşirea unor infracţiuni, să fie transferaţi la Penitenciarul cu regim deschis de la Găeşti, unde condiţiile de detenţie sunt mai blânde.

Adaugă un Comentariu

*