Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Ambasadorul SUA a plantat arţari la Vizureşti

Ambasadorul SUA a plantat arţari la Vizureşti 

Excelenţa sa Mark Gitenstein s-a bucurat de câteva ore de relaxare şi cunoaştere în sânul comunităţii de romi din satul Vizureşti, comuna Ciocăneşti. Şi-a dorit să-l întâlnească pe „cel mai cunoscut învăţător din România”, directorul şcolii din localitate, profesorul Ion Nilă, despre care a citit în „The Economist”.

Înaltul diplomat a plantat în curtea grădiniţei un arţar şi a donat şcolii un CEC, dar nu a vrut să dezvăluie suma oferită. Şi-a exprimat doar dorinţa ca banii să fie folosiţi pentru editarea unei cărţi cu colinde în limbile română, romani şi engleză.

Ambasadorul SUA a fost primit de elevi cu pâine şi sare. Excelenţa sa Mark Gitenstein a mărturisit sutelor de participanţi că pâinea coaptă la Vizureşti are gustul celei pe care o mânca în copilărie la bunica sa, în sudul Statelor Unite.

Ulterior, diplomatul nu şi-a dezlipit ochii de pe ecranul unde rula un film de scurt metraj care surprindea tradiţiile comunităţii de romi de la Vizureşti. Soţia ambasadorului, văzând cum este răsturnată din ceaun mămăliga, a precizat că adoră această specialitate culinară românească.

Oaspeţii au vizitat şi grădiniţa, apoi, în curte, au urmărit un spectacol muzical-coregrafic prezentat de elevi. În cuvântul său, ambasadorul ne-a sfătuit să avem grijă de copii. „Ei sunt viitorul României. Sunt cea mai importantă investiţie. Dacă îi aducem la şcoală, îi educăm şi astfel vor avea cu siguranţă un viitor mai bun decât părinţii lor”, a declarat Excelenţa sa Mark Gitenstein.

VEZI GALERIE FOTO

Adaugă un Comentariu

*