Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AMENDAT de Poliţie, fiindcă a criticat activitatea administraţiei publice pe Facebook. VIDEO!

AMENDAT de Poliţie, fiindcă a criticat activitatea administraţiei publice pe Facebook. VIDEO! 

Sursa foto: Facebook Bîrsan Cosmin Răzvan

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât, în 2014, într-un dosar privind afirmaţiile naziste postate de un fost director din Prefectura Mureş pe profilul său de Facebook, că românii pot fi sancţionaţi pentru ceea ce scriu pe celebra reţea de socializare, fiindcă aceasta constituie un spaţiu public.

Au trecut aproape doi ani de la decizia judecătorilor şi subiectul fusese dat uitării până când s-a aflat, săptămâna aceasta, că un tânăr din oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru că „a profesrat injurii şi expresii jignitoare la adresa Primăriei Odobeşti şi a funcţionarilor publici din această instituţie, lezându-le demnitatea şi onoarea”, se arată în procesul verbal întocmit de Poliţie.

Cosmin Bîrsan a anunţat că va contesta sancţiunea. Spune că înjurăturile despre care se face vorbire sunt de fapt doar critici la adresa administraţiei oraşului.

VIDEO: Postare a tânărului Cosmin Bîrsan pe Facebook

Rămâne de văzut dacă Cosmin va avea câştig de cauză în faţa instanţei. Cert este că, dacă se simţeau lezaţi de comentariile postate pe Facebook, funcţionarii din Primăria Odobeşti ar fi trebuit să apeleze la judecători.

„Dreptul la opinie nu este lipsit de consecințe în ceea ce privește platforma Facebook. Dacă opinia aduce prejudicii unor alte persoane, dacă este discriminatorie, dacă încalcă drepturile fundamentale reglementate de Constituția României, atunci orice utilizator este pasibil de proces”, a declarat avocatul Marius Pantea, pentru GreatNews.ro.

proces-verbal-amenda-vrancea

Adaugă un Comentariu

*