Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu răspundeţi recenzorilor

Amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu răspundeţi recenzorilor 

Recensământul populaţiei va debuta pe 20 octombrie şi durează 10 zile. Primirea recenzorului şi dialogul cu acesta constituie o obligaţie legală care revine fiecărei persoane, sub sancţiunea aplicării unei amenzi contravenţionale al cărei cuantum pleacă de la 2.000 de lei şi poate ajunge până la 5.000 de lei.

Conform HG 1502/2009, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă: împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor şi controlul datelor; refuzul furnizării informaţiilor prevăzute în programul de înregistrare sau furnizarea de date eronate ori incomplete; nerespectarea de către personalul de recensământ a caracterului confidenţial al datelor personale declarate de cetăţeni; utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice.

Persoanele care nu au fost recenzate din cauza unor situaţii deosebite au obligaţia de a se prezenta la comisia de recensământ din localitatea în care se află temporar până la data de 31 octombrie 2011. În cazul absenţei din gospodărie, acestea pot fi înregistrate pe baza informaţiilor furnizate de ceilalţi membri ai familiei.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*