Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANAF A PUBLICAT LISTA PLĂTITORILOR DE TVA LA ÎNCASARE! Vezi aici ce agenți economici aplică noul sistem începând cu 1 ianuarie 2013

ANAF A PUBLICAT LISTA PLĂTITORILOR DE TVA LA ÎNCASARE! Vezi aici ce agenți economici aplică noul sistem începând cu 1 ianuarie 2013 

finante publice

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a afisat pe pagina sa de internet registrul final al persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, dupa ce in luna decembrie publicase un registru provizoriu.

Sistemul TVA la incasare presupune ca exigibilitatea taxei intervine la momentul incasarii contravalorii livrarilor/prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90 a zi calendaristica de la data emiterii facturilor.

Potrivit Codului fiscal, toti contribuabilii care aplica noul sistem de TVA vor fi inclusi in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare. Documentul trebuie intocmit obligatoriu de ANAF si afisat pe pagina de internet a institutiei.

Fiscul s-a achitat de aceasta obligatie si a publicat recent forma finala a acestui Registru AICI, dupa ce in luna decembrie afisase doar o forma provizorie a documentului. Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a ANAF, Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, in forma finala, contine atat persoanele impozabile care au depus notificarile prevazute de lege, cat si persoanele impozabile selectate, de organele fiscale, in vederea inregistrarii din oficiu in registru.

Fiscul precizeaza ca, pentru consultarea Regsitrului, vor fi disponibile 3 variante:

– interogarea online a Registrului, in functie de CUI
– consultarea punctuala in mod offline, prin intermediul unei aplicatii gratuite dezvoltate de autoritatile fiscale
– descarcarea informatiilor din registru in mod standardizat

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*