Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ANAF: Fiscul din Dâmboviţa, în top 10 după gradul de colectare taxe şi impozite!

ANAF: Fiscul din Dâmboviţa, în top 10 după gradul de colectare taxe şi impozite! 

Dragoş Rusu - şef AJFP Dâmboviţa

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa se regăseşte în top 10 naţional, raportat la gradul de colectare taxe şi impozite. Şeful AJFP Dâmboviţa, Dragoş Emilian Rusu, ne-a precizat că, în primele 8 luni ale acestui an, inspectorii din subordinea sa au adunat la bugetul general consolidat 51,9 milioane de lei peste programul stabilit. În total, în Dâmboviţa, s-au colectat 657,45 milioane de lei.

Cele mai mari depăşiri (+11,5%) s-au înregistrat la bugetul asigurărilor sociale de stat, unde s-au colectat 24,75 milioane de lei în plus. Urmează bugetul de stat – plus 18,89 milioane de lei, bugetul fondului naţional unic de sănătate – plus 7,51 milioane de lei. La capitolul impozit pe venit, s-a înregistrat un plus de 141,68 milioane de lei (+12.97%).

În ceea ce priveşte colectarea TVA, Fiscul din Dâmboviţa a reuşit o creştere de 4,87 milioane de lei (+5,79%). La sfârşitul lunii august, spune Dragoş Emilian Rusu, erau înregistrate în evidenţă 101 deconturi de TVA cu opţiune de rambursare, din care doar 18 aveau termenul de soluţionare de 45 de zile depăşit. Acestea urmează să fie programate la decontare până la data de 30 septembrie.

„Îmbunătăţirea activităţii de colectare a fost posibilă prin combaterea fermă a evaziunii fiscale, îmbunătăţirea conformării voluntare şi a serviciilor oferite contribuabililor. AJFP Dâmboviţa organizează lunar întâlniri cu aceştia, în vederea comunicării noutăţilor legislative şi discutării problemelor întâmpinate. De asemenea, transmitem electronic un periodic «Info Fiscal», destinat informării gratuite a contribuabililor”, explică Dragoş Emilian Rusu.

Adaugă un Comentariu

*