Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANAF: Relaţia cu contribuabilii se va muta în mediul online!

ANAF: Relaţia cu contribuabilii se va muta în mediul online! 

vizita eugen teodorovici k

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a efectuat astăzi, 2 matie 2018, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, a treia pe care o face în teritoriu, după Tulcea şi Călăraşi. Demnitarul, după ce s-a întreţinut cu reprezentanţii structurilor fiscului din judeţ, a avut la sediul Consiliului Judeţean două întâlniri, întâi cu primarii şi apoi cu agenţii economici şi membrii unor confederaţii sindicale.

Problemele abordate în cadrul discuţiilor, a precizat ministrul, au fost diverse şi au avut ca principal conţinut reforma şi simplificarea sistemului fiscal de care oamenii sunt în continuare nemulţumiţi. Activitatea unor birouri va fi redusă, urmând ca relaţia cu contribuabilul să se desfăşoare online.

Primarii au aflat că, ieri, a fost aprobată o ordonanţă care dă, din nou, administraţiilor publice locale posibilitatea să efectueze împrumuturi din Trezorerie pentru o serie de obiective şi probleme rămase nerezolvate. De la cheltuieli de funcţionare, hotărâri de instanţă rămase definitive pentru plata salariilor, în special în învăţământ, continuarea investiţiilor aflate în derulare, lansarea de proiecte noi.

Ministrul Teodorovici le-a mai promis edililor că va lupta pentru simplificarea procedurilor de achiziţie şi pentru diminuarea birocraţiei din acest sector. Demnitarul i-a rugat pe primari să centralizeze problemele cu care se confruntă în achiziţii şi să le comunice la minister, pentru a se căuta în timp optim rezolvarea lor.

A mai spus Eugen Orlando Teodorovici că le-a cerut colegilor din sistemul fiscal disciplină şi respect faţă de contribuabil, fie persoană fizică sau juridică. Cine nu se conformează, va fi scos din schemă!

Adaugă un Comentariu

*