Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANALIZĂ: Laxismul de stat permite extremiştilor să ucidă!

ANALIZĂ: Laxismul de stat permite extremiştilor să ucidă! 

Sursa foto: reporterntv.ro

Tragedia atacurilor teroriste de la PARIS ne obligă să acceptăm să privim în faţă realităţile timpurilor în care trăim.  Opinia unanimă este aceea că EXTREMISMUL ucide. Perfect adevărat – este suficient să privim retrospectiv înspre istoria recentă şi nume ca Hitler, Stalin, Pol Pot, dar şi altele, autohtone, ne oferă o confirmare ce nu mai trebuie demonstrată. Este însă necesar să ne reamintim şi să tragem concluziile ce se impun din condiţiile efective în care s-au putut înfiripa, apoi dezvolta doctrinele totalitariste respective ce au condus apoi, nestingherite, la destine frânte, generaţii sacrificate, suferinţă, jale, la milioane şi milioane de morţi.

Dacă ne raportăm la politica aşa-ziselor „mari puteri” în perioada ce a precedat cel de-al Doilea Război Mondial constatăm fără dificultate că, pe de-o parte, acestea erau mai degrabă „foste” puteri, iar pe de altă parte, că politicienii diriguitori erau complet lipsiţi de luciditate şi pragmatism, fiind căzuţi într-un fel de „semănătorism politic”, stare bucolico-idilică de negare a realităţii, asemenea struţului care îşi ascunde capul pentru a nu vedea pericolul, sperând în mod suicidal că va fi astfel cruţat. Nimic mai greşit! Consecinţele au fost aducătoare de moarte.

Cazul FRANTEI este emblematic: timp de decenii s-a încercat de către reprezentanţii clasei politice zisă „de stânga”, sub egida unei cohorte de gânditori cu pretenţii de filozofi de cafenea, autointitulaţi „progresişti”, constituirea unei societăţi multi-rasiale, multi-culturale, multi-confesionale, bazată pe o politică eminamente laxistă, ridicată la rang de principiu al păstrării „păcii sociale”, prin nepedepsirea traficanţilor de arme şi de droguri, al celor ce incendiază maşini şi distrug mobilierul urban pentru a se „defula”, prin instituirea unor zone de „non-drept” în care poliţia nu mai poate intra – este suficient să ne gândim că unul dintre teroriştii de la Paris era infractor de drept comun, condamnat de 8 (!) ori cu… suspendare.

De fapt, este vorba despre socialismul utopic aplicat în ciuda şi prin negarea realităţilor vădite şi incontestabile. Este LAXISMUL DE STAT.

Dar ce să vezi? Stupoare! Peste noapte, aceşti „barzi” ai utopiei, în frunte cu preşedintele si primul său ministru, au devenit dintr-o dată belicoşi, fermi, necruţători! Cu un facies tăios, durificat ad hoc şi pro causa, adaptat dramatismului momentelor, se declară subit apărători ai Legii şi Ordinei, deşi până acum, in bravi militanţi ai socialismului utopic, in care politica lui „Lasă!” era cuvântul de ordine – nicidecum în ultimul rând, pentru că le aducea voturile cu care au ajuns la putere – tot ei erau şefii cohortelor ce se întreceau în a pestifia conceptele zise „de Dreapta”, pronând totodată, în jalnici corifei, doctrina laxismului de stat! Jenant…

Da, EXTREMISMUL este cel care ucide în fapt, în mod barbar, intolerabil, sub inacceptabile pretexte politice, rasiale, confesionale – dar să nu uităm niciodată că tocmai LAXISMUL DE STAT i-a permis să se aciueze în societăţile noastre…

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Adaugă un Comentariu

*