Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » 52 de percheziţii într-un DOSAR de evaziune fiscală şi spălare de bani cu 40 de SUSPECŢI

52 de percheziţii într-un DOSAR de evaziune fiscală şi spălare de bani cu 40 de SUSPECŢI 

perchezitii prahova

Poliţiştii prahoveni de investigare a criminalităţii economice efectuează la această oră, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, 52 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Vor fi conduşi la audieri 40 de suspecţi.

Potrivit IPJ Prahova, 30 de societăţi comerciale ar fi influenţat, în perioada 2010-2016, obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor.

La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploiești.

Adaugă un Comentariu

*