Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ANCHETĂ: Au fost prinşi indivizii care îi înşelau pe piteşteni prin metoda ACCIDENTUL

ANCHETĂ: Au fost prinşi indivizii care îi înşelau pe piteşteni prin metoda ACCIDENTUL 

perchezitii accidentul

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi, în vârstă de 30 şi 34 de ani , în complicitate cu un deţinut încarcerat în penitenciar, au înşelat, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, şase persoane din Piteşti, judeţul Argeş, punând în aplicare metoda „Accidentul”. Prejudiciul total creat se ridică la suma de 33.200 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat 9 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 2 laptop-uri şi alte bunuri, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:

• Verificaţi temeinic cât de reală este situaţia pe care autorul o relatează telefonic. Astfel, luaţi legătura cu membrul familiei despre care persoana susţine că ar fi fost implicat în accident. De cele mai multe ori autorul încearcă să convingă victima de imposibilitatea contactării membrului familiei şi insistă să depuneţi suma de bani cât mai repede.
• Nu divulgaţi autorilor numărul de referinţă al tranzacţiei (MTCN- ul), care permite escrocilor să ridice suma de bani fără a mai prezenta un document de identitate.
• Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;
• Nu divulgaţi datele cu caracter personal.

Adaugă un Comentariu

*