Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANCHETĂ: Au înşelat persoane din 17 state! Poliţiştii au reţinut trei suspecţi

ANCHETĂ: Au înşelat persoane din 17 state! Poliţiştii au reţinut trei suspecţi 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii BCCO din Argeş şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au destructurat o grupare infracţională specializată în fraude informatice. Suspecţii au prejudiciat, în perioada decembrie 2014 – decembrie 2016, persoane din 17 state: Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Coreea de Sud, China, Israel, Arabia Saudită, Regatul Hașemit al Iordaniei, Belgia, Norvegia și Rusia.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 70.000 de euro. în urma celor 14 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Argeş, Vâlcea, teleorman şi olt, au fost ridicate 3 laptopuri, 2 HDD-uri, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 4 memory-stick-uri, o tabletă, un token, un card bancar, 2.300 de euro și 7.500 de lei.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi postat anunțuri fictive de vânzare a unor bunuri, pe site-uri specializate în vânzări on-line, pe care ulterior nu le-ar fi onorat. În urma administrării probatoriului, trei bărbați, cu vârste de 22, 32 și 35 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La descinderi au participat și polițiști BCCO din Vâlcea și Teleorman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi.

Adaugă un Comentariu

*