Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANCHETĂ: Contabilă de la Spitalul Judeţean Argeş a delapidat 4 milioane de lei (40 miliarde lei vechi)!

ANCHETĂ: Contabilă de la Spitalul Judeţean Argeş a delapidat 4 milioane de lei (40 miliarde lei vechi)! 

Sursa foto: www.aktual24.ro

Poliţiştii şi procuroriii DIICOT din Argeş au efectuat astăzi, cu sprijinul jandarmilor, şase percheziţii în Piteşti şi Ştefăneşti, pentru destructurarea unui grup infracţional format din trei persoane fizice şi o societate comercială, structură care a delapidat, în perioada noiembrie 2012 – martie 2017, fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă.

În fapt, o contabilă din cadrul unităţii a completat 70 de ordine de plată, în valoare de 3.988.688 lei, cu denumirea unor furnizori ai instituţiei medicale, însă menționând codul de identificare fiscală și contul IBAN al unei societăți comerciale controlate de grupul infracțional din care făcea parte. Conducerea spitalului a semnat aceste instrumente de plată fără să aibă cunoştinţă ce se întâmplă.

mai spun anchetatorii că datele înscrise în documentele întocmite în fals au fost introduse în sistemul electronic de evidență contabilă a spitalului, ducând la alterarea în mod grav a rezultatelor financiare. Prin urmare, în cauză se efectuează cercetări nu doar pentru constituire de grup infracţional şi delapidare, ci și pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și perturbarea sistemelor informatice.

Adaugă un Comentariu

*