Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » ANCHETĂ: Criminal în Italia, traficant de droguri în România! Poliţiştii l-au prins după 7 ani

ANCHETĂ: Criminal în Italia, traficant de droguri în România! Poliţiştii l-au prins după 7 ani 

catuse k

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești și Constanța au depistat, în stațiunea Mamaia, un bărbat, de 38 de ani, din Brăila, bănuit de trafic de droguri și urmărit la nivel internațional pentru omor. Dumitraşcu Giulian este acuzat că ar fi ucis, împreună cu alte persoane, la sfârşitul anului 2008, un bijutier din Roma, pe care apoi l-au jefuit. Victima a fost torturată şi bătută până nu a mai mişcat, fiind găsită cu mâinile şi picioarele legate la spate.

Potrivit autorităţilor italiene, suspecţi sunt alţi doi brăileni, dintre care unul a fost arestat la doar câteva zile de la comiterea faptei, în închisoare ajungând ulterior şi menajera victimei, care le-ar fi dat suspecţilor informaţiile necesare pentru săvârşirea infracţiunilor.  De asemenea,  Dumitraşcu este suspectat că face parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc și de mare risc, care ar fi acționat pe teritoriul municipiilor Ploiești și București și în județele Ilfov, Bacău și Vrancea.

Brăileanul a fost reţinut şi condus la sediul DIICOT Ploieşti, urmând să fie prezentat magistraților, pentru demararea procedurilor specifice de cooperare judiciară cu autoritățile italiene. El este cunoscut ca fiind o persoană foarte violentă, cu un grad de periculozitate ridicat, figurând în evidenţele Poliţiei Române, ca unul dintre cei mai periculoşi infractori. În trecut, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi eliberat condiţionat.

Pentru probarea activității infracționale a grupării din care făcea parte Dumitraşcu Giulian, în luna februarie 2015, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din București, Bacău, Ilfov și Vrancea, polițiștii BCCO Ploiești și procurorii DIICOT au efectuat cinci percheziții şi au pus în executare 35 de mandate de aducere. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 560 de comprimate de ecstasy, peste 100 de grame de cannabis și 15 grame de cocaină. Totodată, au fost dispuse măsuri preventive față de cinci persoane, dintre care una a fost reținută și ulterior arestată, iar alte patru au fost cercetate sub control judiciar.

Adaugă un Comentariu

*