Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANCHETĂ: Fost poliţist, reţinut pentru proxenetism şi trafic de persoane!

ANCHETĂ: Fost poliţist, reţinut pentru proxenetism şi trafic de persoane! 

Sursa foto: MDI TV

Procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore pe Alberto Daniel Şerban – 30 de ani, Marius Cătălin Chiţa – 45 de ani, ambii din Găeşti, şi pe Marius Tudorache – 41 de ani, din Târgovişte, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism. Cei în cauză urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.  Membrii grupării racolau fete credule din Dâmboviţa, Cluj, Teleorman, Olt şi Constanţa, pe care le exploatau, prin practicarea prostituţiei, pe teritoriul Spaniei.

Au dezvăluit anchetatorii că unul dintre cei implicaţi, Marius Cătălin Chiţa, este fost poliţit la Serviciul Rutier Dâmboviţa. În 2008, acesta a fost prins luând mită şi a demisionat din Poliţie. Marius Tudorache, zis Becu, se ocupa cu plasarea prostituatelor în Spania, fiind catalogat de unii a fi urmaşul temutului proxenet Clămparu.

„În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracţională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autorităţile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneţi şi îndemnate să practice prostituţia uneori şi prin acte de violenţă.

Începând cu luna iunie 2017 și până în prezent, liderul grupării s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională sumele de bani astfel obţinute fiind remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Adaugă un Comentariu

*