Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ANCHETĂ: Lista dâmbovițenilor care ar fi trucat meciuri în Turcia şi Cipru s-a mărit!

ANCHETĂ: Lista dâmbovițenilor care ar fi trucat meciuri în Turcia şi Cipru s-a mărit! 

foto arbitraj

Lista dâmbovițenilor suspectați că ar fi influențat rezultatul meciurilor amicale pentru pariurile sportive s-a mărit, potrivit investigației făcute de Gazeta Sporturilor. Dacă în aceasta apăreau, inițial, arbitrii Cristian Catană (secretar AJF Dâmbovița), Dan Petre, Laurențiu Nicolae și Cristian Grigorașcu (vicepreședinte al Comisiei de Județean de Arbitraj Dâmbovița și plutonier major în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița), ea se extinde și cuprinde alte nume importante din arbitrajul dâmbovițean.

CITEŞTE ŞI: „Nu am cunoştinţă despre meciuri trucate! Eu nu am primit niciun ban”

Printre ultimele personaje reflectate în cotidianul central se regăsesc: Costinel Neagu, Răzvan Nedelcu (arbitri), Septimiu Burtescu (arbitru FIFA futsal) și Valentin Mihalache (fost arbitru și primar al comunei Dărmănești). Primii patru au oficializat meciuri amicale ale echipelor românești din Liga I în cantonamentele din Cipru și Antalya și ar fi folosit identități false, dându-se drept „fluierași” turci, bulgari sau sloveni.

Au fost reținuți de la delegări

În urma investigației apărute, Federația Română de Fotbal a anunțat printr-un comunicat că i-a reținut de la delegări pe arbitrii suspectați care au oficiat la amicalele din Turcia și Cipru. Mai mult, și președintele FRF, Răzvan Burleanu a fost tranșat cu privire la acest caz.

“Colaborăm cu toate organele competente la acest caz. Trebuie să facem curățenie pentru a putea progresa. Ancheta e condusă de Costi Negraru, decizia de suspendare e deja luată. Ancheta va merge mai departe, indiferent de cine e implicat. Avem o comisie de anchetă care își face treaba în această privință”.

Uluit de cele aflate a rămas și Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

“Este incredibil ceea ce am citit. Cu toții au făcut orașul de râs. Cu siguranța organele competente își vor face datoria în acest caz”.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*