Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANCHETĂ: Şeful Poliţiei Mizil proteja o reţea de PROXENEŢI!

ANCHETĂ: Şeful Poliţiei Mizil proteja o reţea de PROXENEŢI! 

Sursa foto: România TV

DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti a dispus, astăzi, reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi Rotaru Marius Nicușor, ultimul şef al Poliţiei Mizil, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Suspecţii au constrâns persoanele vătămate, care erau recrutate în special de pe teritoriul judeţelor Prahova şi Buzău, să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona. Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin nesesizarea organelor competente, ajutându-i astfel să scape de tragerea la răspundere penală.

De asemenea, şeful Poliţiei Mizil a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.

Ieri, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, de la Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul IGPR şi de la DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au efectuat, sub coordonarea unui procuror DIICOT, patru percheziţii în acest dosar. 15 victime şi martori au fost duse la Poliţie pentru audieri.

Potrivit IPJ Prahova, începând cu luna decembrie 2015, membrii grupului infracțional ar fi recrutat mai multe tinere, majoritatea minore, pe care, prin ameninţări şi violenţă, le-ar fi determinat să se prostitueze, în județele Prahova și Buzău. Banii obținuți în urma activităților infracționale reveneau în totalitate membrilor grupării. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*