Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ANGAJĂRI: A crescut numărul de medici şi asistenţi în spitalele din judeţul Dâmboviţa!

ANGAJĂRI: A crescut numărul de medici şi asistenţi în spitalele din judeţul Dâmboviţa! 

carmen holban spital

Sistemul sanitar din judeţul Dâmboviţa se află într-un continuu proces de dezvoltare şi modernizare. Spre exemplu, anul acesta, s-au înfiinţat cabinete de medicină dentară la Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgopvişte şi în comunele Corneşti şi Runcu.

„În ceea ce priveşte resursa umană de specialitate, în unităţile sanitare cu paturi din judeţul Dâmboviţa, a crescut numărul profesioniştilor. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte au mai fost angajaţi nouă medici şi patru asistenţi medicali. La Spitalul din Moreni, şase asistenţi şi un medic. La Găeşti, opt asistenţi medicali. La Pucioasa, doi medici şi şapte cadre medii. De asemenea, Ambulanţa beneficiază de serviciile a încă patru profesionişti, doi medici şi doi asistenţi”, a precizat  Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa – membră în  Comisia pentru Sănătate şi Familie.

De asemenea, prin eforturile conjugate ale Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa şi ale autorităţilor locale, numărul asistenţilor medicali comunitari a crescut de la 16 în 2015 la 36 în 2017, din care 29 activează în mediul rural.

Adaugă un Comentariu

*