Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 17, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANI: Conflict de interese şi incompatibilităţi în spitale

ANI: Conflict de interese şi incompatibilităţi în spitale 

agentia de integritate 1 k

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști și actuali angajați cu funcții de conducere în sistemul medical, dupã cum urmează:

1. PRICOP CRISTIAN FLORINEL, medic șef Secție Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Brãila: INCOMPATIBILITATE.
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 decembrie 2014 – 17 septembrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de medic șef secție la Secția Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Brãila și de administrator al S.C. Ortocris SRL.

2. SAFTA DANIELA CRISTIANA, șef Secție Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Slatina, Județul Olt: INCOMPATIBILITATE.
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 18 februarie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de șef secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgențã Slatina, județul Olt și de administrator în cadrul S.C. Safta Dana Ped SRL.

3. KRAFT ZSOLT BELA, șef Secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Miercurea Ciuc, județul Harghita: INCOMPATIBILITATE.
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 aprilie 2006 – 10 octombrie 2016, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de șef secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Miercurea Ciuc, județul Harghita, a desfașurat activitãți de manager ca administrator al S.C. Asklepios S.R.L. (având ca obiect de activitate „activitãți de asistențã medicalã specializatã”).

4. HOMPOTH GYORGY, medic șef Secție Obstreticã – Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Miercurea Ciuc: INCOMPATIBILITATE.
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iulie 2013 – 21 mai 2015, întrucât a exercitat simultan funcțiile de șef secție Obstreticã Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențã Miercurea Ciuc și de administrator al S.C. Sananova S.R.L. și S.C. Sananova Echipamente Medicale SRL.

5. BÃRÃGAN VIOREL, fost director al Centrului Județean de Aparaturã Medicalã Dolj: CONFLICT DE INTERESE PENAL.
În cursul anului 2013, a semnat un contract de colaborare între Centrul Județean de Aparaturã Medicalã Dolj (în calitate de director) și S.C. Centrul de Service de Aparaturã Medicalã Oltenia S.R.L. (în calitate de administrator), în condițiile în care persoana evaluatã a realizat venituri salariale atât de la Centrul Județean de Aparaturã Medicalã cât și de la Centrul de Service Aparaturã Medicalã Oltenia SRL.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Craiova în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre BÃRÃGAN VIOREL a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

Adaugă un Comentariu

*