Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ANI: Doi primari din Ialomiţa, în conflict de interese şi incompatibilitate!

ANI: Doi primari din Ialomiţa, în conflict de interese şi incompatibilitate! 

agentia de integritate 1 k

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a doi primari din judeţul Ialomiţa. Este vorba despre edilii comunelor Stelnica – Costel Brateş şi Adâncata – Ionel Valentin Barbu.

Costel Brateş este acuzat de conflict de interese administrTIV, întrucât a întocmit și a semnat proiectele de hotărâre, expunerile de motive și caietele de sarcini care au stat la baza adoptării unor Hotărâri ale Consiliului Local, în urma cărora a încheiat apoi, cu Consiliul Local, contracte de concesiune având ca obiect bunuri aparținând proprietății private a comunei.

Ionel Valentin Barbu a încălcat legislaţia privind incompatibilitatea în perioada 06 aprilie 2009 – 26 iunie 2012, când a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de agent de asigurare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, „persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*