Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ANIVERSARE: 141 de ani de existenţă a Partidului Naţional Liberal

ANIVERSARE: 141 de ani de existenţă a Partidului Naţional Liberal 

miculescu

Astăzi, 24 mai 2016, se împlinesc 141 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, cea mai longevivă formaţiune politică din România. Bazele acestui partid care avea să marcheze istoria modernă a României au fost puse la 24 mai 1875 de către Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorge Vernescu şi Tache Anastasiu. În 1877, în timpul guvernării liberale, România şi-a proclamat independenţa. PNL a contribuit decisiv la dezvoltarea societăţii româneşti. Liberalii au acţionat şi acţionează conform principiului „Prin noi înşine”.

Dumitru Miculescu, copreşedintele PNL Dâmboviţa, consideră că, de bunul mers al liberalismului, de unitatea oamenilor care alcătuiesc acest partid, de măsurile pe care PNL le adoptă, depinde în mare măsură democraţia, soarta statului democratic, echilibrul în societatea românească.

„Este o zi mare pentru PNL. Este sărbătoarea celui mai trainic partid din România, formaţiunea care, în toată existenţa sa istorică, a avut ca principale ţeluri democraţia autentică, modernizarea şi prosperitatea ţării. Nu putem decât să ne bucurăm de această zi, să devenim mai fermi în crezul nostru politic, mai ales că suntem în plină campanie electorală şi trebuie să arătăm cetăţenilor acestui judeţ că liberalismul reprezintă adevăratul drum spre dezvoltare economică, socială şi culturală, spre bunăstare”, a declarat Dumitru Miculescu pentru www.incomod-media.ro.

Adaugă un Comentariu

*