Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ANIVERSARE: Crucea Roşie Română, 138 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte

ANIVERSARE: Crucea Roşie Română, 138 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte 

gheorghe popescu

Crucea Roşie Română sărbătoreşte, pe 4 iulie 2014, 138 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale.

„In ciuda consecintelor din ce in ce mai insemnate ale inundatiilor, alunecarilor de teren, furtunilor si altor dezastre naturale, noi am ramas aici. În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa infrunta provocarile vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Si de acum inainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care il oferim comunitatilor in situatii dificile, dar si prin educarea si informarea populatiei pentru a preveni aceste situatii”, a declarat Gheorghe POpescu – director Crucea Roşie Dâmboviţa.

Activităţi premergătoare organizate de Crucea Roşie Dâmboviţa:

  • Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuţi” al Liceului Petru Cercel Târgovişte în vederea participării la Competiţia Naţională ce se va desfăşura la Popiana Pinului, jud. Buzău în perioada 25-30 iulie 2014.
  • Organizarea unui seminar de pregătire a unor voluntari ai CR Dâmboviţa în vederea creării unui număre de 17 instructori de prim ajutor în perioada 4-6 iulie 2014 la Gâlma, jud. Dâmboviţa
  • Pregătiri ale detaşamentului de intervenţie în caz de dezastre al Filialei pentru asistenţă perioada de week-end şi activităţi cultural-sportive.
  • Organizare de cursuri de prim-ajutor şi desfăşurare de activităţi legate de proiectul “Banca de Alimente”

 

În data de 4 iulie 2014, între orele 9:00 – 14:00, se va instala un cort de Cruce Roşie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roşii Române, se vor realiza demonstraţii de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetăţenii din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*