Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANIVERSARE: Jandarmeria Dâmboviţa, de 25 de ani de veghe pe frontul ordinii şi liniştii publice

ANIVERSARE: Jandarmeria Dâmboviţa, de 25 de ani de veghe pe frontul ordinii şi liniştii publice 

aniversare jandarmi 4

Jandarmii dâmboviţeni au sărbătorit, astăzi – 1 septembrie, 25 de ani de la înfiinţarea unităţii şi 122 de ani de la apariţia jandarmeriei rurale în România.

La simpozionul organizat la sediul Inspectoratului Judeţean din Târgovişte, alături de inspectorul şef colonelul Costel Gavrilă, s-au aflat prefectul judeţului – Ioan Marinescu, şefii unor instituţii cu care Jandarmeria colaborează în interesul apărării siguranţei şi ordinii publice şi ofiţeri din comanda IJJ. Despre importanţa evenimentului au vorbit col. Costel Gavrilă şi col. Gheorghe Sârbu – împuternicit şef de Stat Major.

„Jandarmii au fost, rămân şi vor fi cei mai apropiaţi de cetăţenii judeţului. În aceşti 25 de ani, nu şi-au precupeţit niciun efort, acţionând tot timpul în sprijinul cetăţenilor”, a spus col Costel Gavrilă – comandantul IJJ Dâmboviţa.

Au mai luat cuvântul, felicitându-i pe jandarmii, prefectul Ioan Marinescu şi colonel în rezervă Iulică Matei – primul comandant al unităţii de jandarmi dâmboviţene, care a rememorat şi aspecte ce ţin de perioada de început, punctând că, la acea vreme, misiunile jandarmilor erau şi mai puţine, şi mai uşoare faţă de prezent.

„Avem în faţă o istorie. Este un moment când ne uităm cu admiraţie către trecut şi cu speranţă spre viitor. Personal şi instituţional, sunt foarte mulţumit de modul cum colaborez cu Jandarmeria. Am încredere deosebită în colectivul de aici şi vă mulţumesc pentru că ne ajutaţi să ne îndeplinim atribuţiile de serviciu”, a fost mesajul prefectului Ioan Marinescu.

aniversare jandarmi 2Batalionul 50 Jandarmi Târgovişte, cu indicativul UM 0705, a fost înfiinţat la 1 septembrie 1990. Unitatea se afla la acea dată în subordinea Brigăzii 44 Craiova. Ulterior, a trecut în subordinea Brigăzii 36 Ploieşti.

În anul 1996, ca recunoaştere a progreselor realizate, Batalionul de Jandarmi din Târgovişte primeşte, prin decret prezidenţial, „Drapelul de luptă”. Din 1998, în conformitate cu Legea 116/1998, de organizare a Jandarmeriei, batalionul se transformă în Comandamentul de Jandarmi Dâmboviţa şi se mută din clădirea de pe Bulevardul Carol I la Ochiuri, comuna Gura Ocniţei. Din 2005, odată cu Legea 550/2004, Comandamentul de Jandarmi îşi schimbă denumirea în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

În iunie 2005, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul capătă şi denumirea de „Mircea cel Bătrân”, iar sediul unităţii se mută din nou, de la Ochiuri pe Bulevaredul Carol I din Târgovişte, dar în fostele clădiri ale unităţi militare din zona Gării de Sud.

La finalul simpozionului desfăşurat astăzi reprezentanţii instituţiilor care luptă pentru siguranţa cetăţeanului alături de Jandarmerie au primit din partea inspectorului şef Costel Gavrilă diplome de onoare.

aniversare jandarmi 1 aniversare jandarmi 3

Adaugă un Comentariu

*