Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ANOSR: Proiectul privind funcţionarea Societăţilor Antreprenoriale Studenţeşti este unul vag!

ANOSR: Proiectul privind funcţionarea Societăţilor Antreprenoriale Studenţeşti este unul vag! 

asociatii studentesti

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este nemulţumită de proiectul privind organizarea şi funcţionarea Societăţilor Antreprenoriale Stdenţeşti, pe care l-a supus dezbaterii publice Ministerul Educaţiei Naţionale. Din punctul de vedere al ANOSR, proiectul este unul vag, care preia anumite formulări din planul de guvernare, fără a le adapta măcar la rigorile unui act normativ. De asemenea, documentul nu conţine suficiente detalii despre scopul acestor structuri sau cum acestea vor fi implementate în mod eficient, eliminând, totodată, organizațiile studențești din rândul potențialelor entități care ar putea contribui la dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul studenților. În plus, modul și sursele de finanțare ale acestor societăți nu sunt detaliate.

Prin urmare, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a transmis Ministerului Educației Naționale și o serie de observații privind acest proiect, cea mai importantă referindu-se la modul în care acestea vor funcționa. Pentru a eficientiza structurile ce funcționează într-o universitate, în așa fel încât să nu existe organisme cu o misiune asemănătoare și cu același grup țintă, considerăm că aceste Societăți Antreprenoriale Studențești (SAS) propuse de Ministerul Educației Naționale ar trebui să funcționeze în cadrul Centrelor de Consiliere și Orientare în Carieră, beneficiind de sprijinul, interfața și liniile de finanțare disponibile acestora, dat fiind faptul că cea mai mare parte a misiunii acestor societăți se suprapune cu cea a centrelor de consiliere și orientare în carieră care există în fiecare universitate. De asemenea, denumirea acestor entități trebuie să conțină sintagma „pentru studenți”, întrucât forma lor de organizare nu permite utilizarea termenului studențesc, dat fiind faptul că sunt implicate în conducerea lor și alți reprezentanți decât cei ai studenților. În plus, considerăm că și organizațiile studențești care au activități similare acestor societăți ar putea fi asimilate SAS, fără a fi nevoie de înființarea unor noi structuri care să dubleze aceleași obiective. Alte observații propuse de ANOSR sunt stabilirea unui scop clar al acestor societăți sau clarificarea și dezvoltarea atribuțiilor acestora.

Adaugă un Comentariu

*