Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ANSVSA: Situaţia focarelor de “limbă albastră”! Prahova, locul II pe ţară după numărul focarelor, 60!

ANSVSA: Situaţia focarelor de “limbă albastră”! Prahova, locul II pe ţară după numărul focarelor, 60! 

Foto: media.dcnews.ro

Primul caz de “Boala limbii albastre” (Bluetongue) în România a fost diagnosticat în data de 22 august, în judeţul Buzău. Situaţia focarelor în data de 1 septembrie 2014, la nivel judeţelor, se prezenta astfel: Buzău – 82 animale afectate, Vrancea – 5, Argeş – 9, Gorj – 30, Vâlcea – 12, Prahova – 60.

Boala, care este produsă de un virus, afectează rumegătoarele şi se transmite doar prin înţepătura unor insecte hematofage şi nu prin contact direct între animale. Prevenirea se face prin dezinsecţii periodice, pentru a distruge insectele hematofage care transmit boala. Proprietarii au obligaţia să anunţe imediat medicul veterinar de apariţia unor semne de boală la animale, a cazurilor de moarte suspectă sau despre tăierile de necesitate.

Boala nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav. De asemenea, nici laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sănătatea omului.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*