Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » APEL CĂTRE MEDICII VETERINARI: Nu acceptaţi eutanasia câinilor fără stăpân!

APEL CĂTRE MEDICII VETERINARI: Nu acceptaţi eutanasia câinilor fără stăpân! 

miting caini

21 de medici veterinari din Piteşti, judeţul Argeş, au semnat o scrisoare-apel către toţi colegii medici veterinari, cărora le cer să nu eutanasieze câinii fără stăpân, dacă sunt sănătoşi, doar pentru că, printr-o lege abuzivă, s-a ales crima pentru a reduce numărul acestora. Cei 21 de medici veterinari îşi arată disponibilitatea de a colabora cu autorităţile în privinţa unei gestionari corecte şi civilizate a câinilor fără stăpân.

„Pentru că profesia de medic veterinar este una nobilă pe care am ales-o pentru apărarea vieţii şi sănătăţii animalelor şi nu pentru uciderea lor

Pentru că activitatea de ucidere a câinilor este dezonorantă şi descalificantă

Pentru că eutanasia reprezintă o procedură strict medicală, individuală şi se aplică doar animalului afectat de o boală netratabilă ce-i provoacă suferinţe majore

Pentru că în conformitate cu Hotărârea nr.24/2011 a Consiliului Naţional al Medicilor Veterinari eutanasierea câinilor, în afara celor cu bolile incurabile, reprezintă abatere disciplinară, fiind interzisă, iar Codul Deontologic prevede că “Medicul veterinar se va abţine să practice eutanasia, cu excepţia cazurilor când aceasta pune capăt suferinţelor unui pacient irecuperabil”.

Pentru că “eutanasia” câinilor sănătoşi, în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân, este de fapt o CRIMĂ

Pentru că nu putem asimila meseria de medic veterinar cu cea de ucigaş plătit,

considerăm că prevederile legii 258/2013, prin care se dă posibilitatea uciderii câinilor sănătoşi sunt abuzive, denaturează termenul de eutanasie, nu ne reprezintă opinia cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, induc ideea că o problemă poate fi rezolvată doar prin ucidere, sunt imorale, aduc mari prejudicii societăţii.

Facem apel la toţi medicii veterinari să facă front comun, să nu accepte eutanasia câinilor fără stăpân, practică care nu numai că nu va rezolva situaţia dar îi va dezonora şi va atrage dispreţul societăţii asupra lor!

Ne delimităm strict de orice coleg medic veterinar care va încălca în acest sens codul deontologic profesional şi principiul moralităţii”.

Medici veterinari din Piteşti – 21 SEMNATARI

1. Dr. Ion Măndoiu
2. Dr. Carmen Ştefănescu
3. Dr. Dan Ştefănescu
4. Dr. Andrei Stan
5. Dr. Vlad Brătulescu
6. Dr. Raluca Ioan
7. Dr. Mihai Ciuciuc
8. Dr. Liliana Stănilă
9. Dr. George Ginescu
10. Dr. Oana Irimia
11. Dr. Elena Vlaicu
12. Dr. Anca Priseceanu
13. Dr. Horia Priseceanu
14. Dr. Ionel Vişinescu
15. Dr. Mihai Cătălin Mitra
16. Dr. Monica Elena Constantin
17. Dr. Roxana Săplăcan
18. Dr. Nicuşor-Alin Radu
19. Dr. Stamate Adrian
20. Dr. Carmen Florea
21. Dr. Vlad Săplăcan

Adaugă un Comentariu

*