Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » APEL: Cine salvează Crucea Roşie Călăraşi? Stă în puterea ta să ajuţi!

APEL: Cine salvează Crucea Roşie Călăraşi? Stă în puterea ta să ajuţi! 

Sursa foto: Facebook

Pe 4 iulie 2015, Crucea Roşie Română sărbătoreşte 139 de ani de existenţă. Sunt practic 139 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. În judeţul Călăraşi însă acest moment aniversar are un gust amar, fiindcă Filiala de Cruce Roşie este înglodată în datorii! Situaţia persistă de mai mulţi ani, iar autorităţile nu au găsit nicio soluţie să salveze această organizaţie.

Crucea Roşie Călăraşi înregistrează astăzi o datorie de 25.000 de lei către bugetul de stat, reprezentând contribuţiile lunare aferente salariilor angajaţilor, care nu şi-au încasat, la rândul lor, toate drepturile băneşti. Ne întrebăm de ce Guvernul nu a amnistiat fiscal această organizaţie umanitară, aşa cum a făcut de atâtea ori în cazul unor societăţi comerciale chiar şi cu capital privat?

Şi ca să fie dezastrul complet la Crucea Roşie – Filiala Călăraşi, mobilierul este şi el aproape degradat, sediul este neîncălzit pe timp de iarnă, iar contorul de energie electrică a început să funcţioneze de vreo trei luni, după o pauză de… patru ani!

„Îmi doresc foarte mult să mobilez măcar o sală de demonstraţii, îmi trebuie un pat pentru cursuri. Mă îngrozeşte gândul că vine iarna şi noi nu avem căldură.

Sunt foarte multe firme care ar putea să ajute Crucea Roşie. Aş vrea să pot să găsesc un sponsor care să mă ajute să schimb geamurile, să le înlocuiesc pe acestea vechi cu unele de termopan, măcar în sala de şedinţe şi la două birouri şi facem la schimb cursuri de prim ajutor.

În alte judeţe, s-au încheiat parteneriate cu ISU, cu Poliţia, cu Prefectura, cu Consiliile Judeţene şi acei oameni donează un leu pe lună pentru Crucea Roşie”, a declarat Aura Giurcă, directoarea filialei de Cruce Roşie, citată de Observatorul de Călăraşi.

În acest moment, s-a reuşit încheierea unui parteneriat cu Primăria Călăraşi, în baza căruia voluntarii de Cruce Roşie vor asigura permanenţa la punctul de prim ajutor din Piaţa Big, unde le vor oferi trecătorilor apă şi le vor măsura tensiunea arterială.

Dacă poţi şi vrei să ajuţi Filiala de Cruce Roşie Călăraşi, lasă un mesaj pe pagina de facebook a Organizaţiei: https://www.facebook.com/pages/Crucea-Rosie-Calarasi/778137152306908?fref=ts

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Adaugă un Comentariu

*