Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Apel: Poporul japonez are nevoie şi de sprijinul dâmboviţenilor!

Apel: Poporul japonez are nevoie şi de sprijinul dâmboviţenilor! 

Crucea Roşie Dâmboviţa, prin vocea preşedintelui Floris Lăzărescu şi a directorului Gheorghe Popescu, a făcut apel către populaţia judeţului şi oamenii de afaceri să contribuie cu bani, apă, pături, conserve şi generatoare electrice la ajutorarea poporului japonez, greu încercat în această perioadă.

S-au alăturat imediat prefectul Iancu Caracota şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu. „Voi face o donaţie în nume propriu şi le voi solicita şi consilierilor judeţeni acelaşi lucru, însă nu-i voi obliga. De asemenea, Consiliul Judeţean va acorda fonduri Crucii Roşii, din rezerva pusă la dispoziţia preşedintelui, pentru a putea cumpăra pături şi generatoare. Fac apel către toţi dâmboviţenii să se solidarizeze cu poporul japonez şi să ajute, fiecare după puteri, cu bani, apă minerală, conserve, pături şi generatoare electrice”, s-a exprimat Florin Popescu.

Crucea Roşie Română a deschis două conturi la BRD – Agenţia Piaţa Romană, în care puteţi depune contribuţiile dumneavoastră băneşti: RO02BRDE410SV6113934100 – în lei şi RO33BRDE410SV06871604100 – în euro.
Accesând adresa web http://www.crucearosie.ro/proiecte/apel-pentru-japonia.html, puteţi face donaţii online pentru victimele cutremurului din Japonia sau vă puteţi contacta rudele.

„Sumele colectate vor fi utilizate de către Crucea Roşie Japoneză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală”, afirmă Floris Lăzărescu.

Pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un cutremur devastator, cu magnitudinea de 9 grade pe Scara Richter. A fost cel mai violent seism care a afectat Japonia de când se fac înregistrări instrumentale ale mişcărilor plăcilor tectonice. Cutremurul a fost urmat de un val seismic cu înălţimea de aproximativ 10 metri, care a invadat zonele de coastă şi a provocat distrugeri importante.

Potrivit unui bilanţ provizoriu al Agenţiei Naţionale de Poliţie, au fost confirmaţi până acum 3.373 de morţi, 6.746 de dispăruţi şi 1.897 de răniţi. Agenţia pentru Managementul Incendiilor şi Dezastrelor a anunţat că numărul clădirilor distruse complet sau parţial de cutremur a depăşit 73.000.

Adaugă un Comentariu

*