Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » APEL: Războiul româno-român trebuie să înceteze! Trebuie să facem un pas către dialog!

APEL: Războiul româno-român trebuie să înceteze! Trebuie să facem un pas către dialog! 

constantin ana

Aşa cum ne-a obişnuit, Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, nu se ascunde după şabloanele de partid când este vorba să-şi exprime curat, clar, concis, punctul de vedere vizavi de o situaţie produsă pe scena socio-politică românească. Edilul şi-a arătat nemulţumirea, încă din primele zile ale protestului declanşat în Piaţa Victoriei, faţă de modul în care a fost adoptată Ordonanţa 13 de către Guvernul Grindeanu, fapt care a motivat declanşarea mâniei populare.

CITEŞTE ŞI: Protestul unui primar PSD! Avem buget, moţiunea a fost respinsă, haideţi la muncă!

Ba mai mult, spune Constantin Ana, partidul său – PSD şi Guvernul nu au ştiut cum să gestioneze această criză, cum să comunice, pentru a detensiona situaţia şi a readuce apele în matca lor firească.

„Cu toate că erorile s-au reparat, greşelile au fost îndreptate, s-a produs o rană care se va vindeca destul de greu. Trebuie să acceptăm cu toţii acest lucru. Credeţi-mă, nu este zi, de când cu protestul, să nu văd oameni cu maxilarele încleştate şi cu pumnii strânşi. Acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să redescoperim dialogul! Este o dispută surdă între ambele tabere. Nimeni nu comunică, fiecare este deţinător al adevărului absolut şi, de fapt, ca întotdeauna în viaţă, adevărul este undeva la mijloc”, spune primarul Pucioasei.

Constantin Ana face apel la toţi primarii, indiferent de culoarea politică, să discute cu oamenii, să le explice că traversăm un moment greu, dificil, şi că această furie prelungită manifestată împotriva autorităţilor trebuie să înceteze. În opinia primarului oraşului Pucioasa, din cauza haosului social creat, lucrurile bune făcute de actualii guvernanţii nu se mai văd, nu mai sunt luate în seamă.

„După 15 luni de zile în care Guvernul Cioloş, atât de lăudat, poleit şi bine ambalat, nu a adus nimic bun pentru autorităţile locale, în sfârşit, au apărut oportunităţi clare de dezvoltare. Eu sunt plăcut surprins de modul în care comunicăm acum cu autorităţile centrale. Este pentru prima dată în istoria oraşului când Pucioasa este parte într-o strategie naţională de turism. Am început să avem dialog cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii pentru proiectele noastre, cinematograf, grădină de vară, bazin de înot”.

Consideră Constantin Ana că este nevoie de linişte, de consens, pentru progres. Lumea trebuie să înţeleagă că au început să se mişte lucrurile în România. Primarul Pucioasei pledează pentru iniţierea unui dialog în societatea românească acum scindată.

„Nu putem continua acest război româno-român la nesfârşit. Trebuie să facem un pas către dialog”.

A mai spus edilul Pucioasei că ar avea multe să îi reproşeze preşedintelui PSD Liviu Dragnea, dar preferă să o facă în cadrul partidului, nu în public.

„Repet, am stat prost la capitolul comunicare. Nu aveam voie ca, după patru ani de muncă pe brânci, să dăm cu piciorul la încrederea oamenilor. Am fost ajutaţi să ajungem astăzi în postura asta”, a afirmat Constantin Ana.

Răspuns la APEL: Războiul româno-român trebuie să înceteze! Trebuie să facem un pas către dialog!

  1. Dinut

    am mai spus si repet dar dumneavoastra publicati doar ce vreti si anume ,,,, DIN 1990 PANA ACUM PSD , SI PNL SUB DIFERITE FORME IMPREUNA SAU SINGULARI AU DISTRUS TARA SI ORASUL PUCIOASA ,, DECI EI SA MEARGA LA MUNACA SA REVITALIZEZE INTREPRIDERILE VECHI , SA CREEZE LOCURI DE MUNCA , SA ADUCA SALARII SI PENSII LA PUTEREA DE CUMPARARE CA IN GERMANIA ETC ,, SA ELIMINE BARONII LOCALI CARE SANT CEI MAI MARI EVAZIONISTI ,, SA DESFIINTEZE POLITIA LOCALA TOCATOARE DE BANI AJUNGAND JARDARMERIA SI POLITIA STATA SI ALTE PUNCTE CARE POT DURA LA EXPUNERE MULTE ORE , SI SA FIE PUSE INTR UN PROGRAM BINE DEFINIT CU TERMENE SI RASPUNDERI PUBLICAT IN MONITOR OFICIAL SI APOI DISCUTAM FARA SA MAI FIE NEVOIE SA CERSEASCA VOTURI ,,, !!! NUMAI ASA VAD EU REZOLVARE NU VORBE , VORBE ,,, VA ROG SA PUBLICATI !!! SUCCES !!

     

Adaugă un Comentariu

*