Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » APEL: Românii din Catalunia cer locuri de muncă în altă zonă a Spaniei!

APEL: Românii din Catalunia cer locuri de muncă în altă zonă a Spaniei! 

Daniel Ţecu - preşedinte FADERE (Sursa foto: Agerpres)

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE a lansat un apel public către românii care locuiesc în Spania să ia legătura cu conaţionalii din zona Catalunia şi să-i ajute să găsească locuri de muncă în altă zonă a ţării, după ce Parlamentul Catalan a declarat independenţa Cataluniei, iar Guvernul de la Madrid a propus şi Senatul a aprobat activarea articolului 155, ceea ce însemnă destituirea Președintelui Guvernului Catalan, cât şi a miniștrilor lui, dizolvarea Parlamentului Autonom și alegeri anticipate pe 21 decembrie.

„Tensiunile politice din ultimele zile au făcut ca peste 1.800 de firme să plece din zona Cataluniei în alte parți ale Spaniei. Chiar şi cele două banci, Caixa și Sabadel, au părăsit Catalunia, schimbându-și sediul la Madrid.

În Spania locuiesc peste un milion de români, iar în zona Cataluniei sunt peste 150.000. Cu toate că românii din zona Cataluniei formează o comunitate puternică și bine integrată, ei nu au fost chemați să participe la referendumul de pe 1 octombrie, pe motiv că nu sunt cetațeni, ci doar rezidenți.

Chiar dacă Guvernul de la Madrid a transmis nenumărate mesaje optimiste, credem că șomajul va crește considerabil în zona Cataluniei în următoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi românii. Vrem să venim în sprijinul lor și să le oferim posibilitatea să lucreze în alte zone ale Spaniei”, precizează Daniel Tecu – președintele FADERE.

2 Răspunsuri la APEL: Românii din Catalunia cer locuri de muncă în altă zonă a Spaniei!

  1. dinut

    veniti acasa si nu mai cersiti din poarta in poarta si sa va luptati cu cei ce au vandut romania si pe voi sclavi

     

Adaugă un Comentariu

*