Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 3, 2022
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » APIA: Fermierii care refuză controlul în exploataţie pierd subvenţiile!

APIA: Fermierii care refuză controlul în exploataţie pierd subvenţiile! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: agrointel.ro)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat, la data de 1 iulie 2017, verificările în teren pentru cererile unice de plată din Campania 2017. Controlul se va finaliza la data de 1 octombrie 2017 şi vizează îndeplinirea normelor de ecocondiţionalitate. La nivel naţional, au fost selectate 104.146 de cereri, 28.547 – pentru metoda clasică de verificare şi 75.599 – pentru teledetecţie.

În judeţul Dâmboviţa vor fi controlaţi 3.230 de fermieri (365 – în control clasic şi 2.865 – în control prin teledetecţie). Pentru fiecare parcelă declarată la APIA se vor verifica: eligibilitate, localizare, suprafață și aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului.

Obligațiile fermierilor selectați la control sunt următoarele:
– să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei;
– să prezinte inspectorilor informaţii şi documente legate de obiectul controlului;
– să delimiteze parcelele, la faţa locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înfiinţată aceeaşi cultură.

Controlul se poate face şi în lipsa fermierului dacă scopul pentru care a fost selectat fermierul la control nu impune acest lucru. Este necesară prezenţa fermierului atunci când acesta a fost selectat cu scop control agromediu şi, de asemenea, pentru controlul cerințelor de ecocondiționalitate – informează APIA Dâmboviţa.

În cazul în care fermierul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibilă.

Adaugă un Comentariu

*