Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 19, 2022
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » APIA începe controlul în teren la fermierii care au depus cereri pentru subvenţie în 2017!

APIA începe controlul în teren la fermierii care au depus cereri pentru subvenţie în 2017! 

Sursa foto: mediartv1.freenode.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va începe, în luna iulie, acţiunea de control pe teren pentru producătorii agricoli care au depus cereri unice de plată în agricultură. Momentan, nu se poate preciza numărul de fermieri care vor fi verificaţi şi nici identitatea acestora.

„Procedura de selectie în vederea esantionarii pentru controlul pe teren este o activitate complexa si presupune mai multe etape. S-au facut aproximativ 230 de vizite in teren la solicitarea fermierilor care au declarat parcele in afara blocurilor fizice pentru reconfigurarea acestora. Concomitent cu acestea s-a desfasurat si controlul preliminar, o procedura prin care se elimina cat mai multe neconformitati din cererile de plata. Concret, programul electronic in care sunt procesate cererile de sprijin genereaza notificari pentru fermierii implicati in cazuri de suprapunere sau spradeclarare. Aceste notificari au fost inmanate fermierilor pentru a analiza fiecare caz si pentru a solicita modificari acolo unde este cazul. Functionarii Centrului Judetean Dambovita au intalnit 4.790 de fermieri pentru care au intocmit si operat in baza de date formulare de modificare ale declaratiilor de suprafata”, precizează reprezentanţii APIA Dâmboviţa.

De asemenea, in luna iunie a avut loc instruirea personalului din centrele locale si judetene care va fi implicat in activitatea de control pe teren si au fost luate toate măsurile pentru încadrarea în termenele prevazute de Ordinul MADR nr.18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură – adică în perioada iulie – octombrie se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la control pe teren, iar controlul pentru obligaţii specifice, în iarna sau în primavara anului următor.

Adaugă un Comentariu

*