Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » APLICAŢIE: Constituţiile statelor UE traduse în limba română, disponibile pe smartphone

APLICAŢIE: Constituţiile statelor UE traduse în limba română, disponibile pe smartphone 

telefon k

De săptămâna aceasta, românii au acces gratuit, pe telefon, la Constituţiile celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, traduse în limba română, a anunţat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

„Este, din punctul meu de vedere, o altă modalitate prin care încercăm să creștem gradul de educație juridică în rândul cetățenilor, pentru că un cetățean informat, care își cunoaște drepturile și obligațiile, va fi mult mai responsabil, mult mai interesat de bunul mers al instituțiilor, dar și mult mai implicat în dezbaterile publice. În același timp, căutăm modalități prin care să extindem și să dezvoltăm programul de educație juridică în școli pe care l-am lansat în 2013 și prin care peste 500 de magistrați, în mod benevol, predau copiilor noțiuni de bază despre legi și importanța respectării lor. Pentru Ministerul Justiției este o noutate, fiind pentru prima dată când lansăm o aplicație cu conținut juridic dedicată telefoanelor inteligente, dar încercăm astfel să transmitem aceste informații către cât mai multe persoane”, a explicat ministrul Robert Cazanciuc.

„Codex-ul Constituțional” este o lucrare realizată în parteneriat cu Centrul de Drept Constituţional și Instituții Politice (CDCIP) din cadrul Facultății de Drept a Universității București şi a fost finanţată de Banca Mondială.

Varianta electronică a Codexului este publicată pe site-ul Ministerului Justiției, iar datele pot fi accesate și prin intermediul aplicației pentru telefoanele cu sistem de operare Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.condor.codex) și iOS (în curs de aprobare pentru publicare în magazinul dedicat).

Adaugă un Comentariu

*