Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: 13 persoane au fost reţinute, în dosarul împrumuturi CAR frauduloase!

ARGEŞ: 13 persoane au fost reţinute, în dosarul împrumuturi CAR frauduloase! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: caplimpede.ro)

Poliţiştii din Argeş au în lucru un dosar care vizează un grup infracţional constituit pentru fraudarea societăţilor comerciale şi instituţiilor nebancare din Argeş şi Mehedinţi. Cei în cauză au acţionat în perioada iunie – octombrie 2017. Prejudiciul a fost calculat la 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi).

Ieri, oamenii legii din cele două judeţe au desfăşurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, nouă percheziţii domiciliare, la locuinţele bănuiţilor şi la sediile păgubiţilor. 28 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Piteşti, pentru audieri. 13 dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Suspecţii au obţinut, în mod fraudulos, sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip CAR, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit. în urma descinderilor, polițiștii au confiscat, în vederea instituirii de măsuri asiguratorii, peste 100.000 de lei, susceptibili a proveni din activități infracționale şi au ridicat documente cu valoare probatorie.

Adaugă un Comentariu

*