Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: 135.000 de lei, amendă pentru OMV Petrom după poluarea cu ţiţei a râului Cotmeana

ARGEŞ: 135.000 de lei, amendă pentru OMV Petrom după poluarea cu ţiţei a râului Cotmeana 

Foto: Mediafax

Compania OMV Petrom a primit două sanţiuni, una de 35.000 de lei aplicată de Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea şi cealaltă în sumă de 100.000 de lei, amendă aplicată de Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu, pentru deversarea de produse petroliere în râul Cotmeana. De asemenea, OMV va suporta şi costurile de intervenţie.

Poluarea s-a produs duminică – 22 februarie, în zona comunelor Cocu-Poiana Lacului, ca urmare a avarierii unei magistrale de transport ţiţei, şi s-a extins pe aproximativ 12 km luciu de apă. Scurgerea celor 300 de litri de ţiţei a fost limitată prin instalarea a 15 baraje din material absorbant.

Ca urmare a acestui incident, autorităţile au dispus să interzică folosirea apei din râul Cotmeana pentru adăpat animale sau pentru alte activităţi gospodăreşti până la remedierea situaţiei.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a prelevat probe din mai multe zone afectate de poluare, de pe direcţia de curgere a apei, iar analizele vor fi făcute publice. De asemenea, prefectul Mihai Oprescu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să efectueze o serie de analize a calităţii apei din fântânile aflate în apropierea râului Cotmeana, după decontaminarea şi curăţarea luciului de apă, astfel încât să fie eliminta pericolul infestării pânzei freatice şi a apei potabile.

Adaugă un Comentariu

*