Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: 5 milioane de euro, obţinuţi din trafic de persoane în Europa!

ARGEŞ: 5 milioane de euro, obţinuţi din trafic de persoane în Europa! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: universulargesean.ro)

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi procurorii DIICOT – Servisiul Teritorial Piteşti au identificat, localizat și imobilizat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, toți din Pitești, care se sustrăgeau cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărșirii infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani. Împotriva acestora a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore. Activitatea infracțională se desfășura atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania – informează IPJ Argeş.

Reamintim că, în data de 19 iunie, au fost efectuate 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a 52 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani. Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale organizate, s-a acționat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveția şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziții domiciliare.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor patru grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, aproxiamtiv 5.000.000 de euro doar prin transferuri.

În urma acțiunii din data de 19 iunie și a activităților ulterioare, în cauză au fost depistați și arestați preventiv 37 dintre membrii grupărilor. Totodată au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34 de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 de euro.

De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro).

Eurojust a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operaționale aferente acestei echipe.

Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România, pe durata acțiunii.

Adaugă un Comentariu

*