Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 20, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: A plătit lucrări neefectuate! Primarul comunei Davideşti a fost trimis în judecată pentru 27 de infracţiuni

ARGEŞ: A plătit lucrări neefectuate! Primarul comunei Davideşti a fost trimis în judecată pentru 27 de infracţiuni 

Foto: ziarobiectiv.ro

Ion Sandu – primarul comunei Davideşti din judeţul Argeş a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea a 6 infracţiuni de abuz în serviciu, 19 de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 infracţiuni de neglijenţă în serviciu. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei alţi opt inculpaţi – directori şi administratori ai unor societăţi comerciale şi angajaţi din Primăria Davideşti.

Potrivit rechizitoriului DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, primarul Ion Sandu a achitat nelegal şi necuvenit mai multe lucrări neexecutate, producând o pagubă în bugetul comunei de peste 14 miliarde de lei vechi. Faptele au fost săvârşite în contextul în care administraţia de la Davideşti a derulat contracte de lucrări cu firmele respective pentru apă, canalizare, modernizare drumuri şi reparaţii la căminul cultural.

Primarul este acuzat totodată că, împreună cu două funcţionare din subordine, nu a introdus în evidenţa fiscală mai multe sume, prejudiciind astfel bugetul local. Totodată, s-au plătit nelegal, în perioada ianuarie – decembrie 2010, din creditele bugetare aprobate pentru „Bunuri și servicii”, indemnizațiile de hrană acordate salariaților din cadrul Primăriei comunei Davidești.

Adaugă un Comentariu

*