Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Al treilea caz de suicid în dosarul DNA „Şpagă pentru pensii la Piteşti”

ARGEŞ: Al treilea caz de suicid în dosarul DNA „Şpagă pentru pensii la Piteşti” 

Foto: adevarul.ro

Un bărbat de 60 de ani din Bascov şi-a pus capăt zilelor de teamă că va fi obligat să dea înapoi banii pe care i-a primit ilegal timp de câţiva ani, acesta fiind al treilea caz de suicid în dosarul „şpagă pentru pensii” de la Piteşti, scrie Adevărul.

Omul, de fel din Bascov, a primit zilele trecute o citaţie din partea procurorilor DNA, iar după ce s-a prezentat la audieri s-a întors acasă cu gândul că ar putea ajunge după gratii, astfel că a introdus motocultorul în cameră, a închis uşile şi geamurile şi l-a pus în funcţiune, cauza decesului fiind probabil intoxicaţia cu monoxid de carbon. Localnicii şi rudele bărbatului spun că nu au văzut vreun semn care să le dea de gândit că omul ar fi fost în depresie sau neliniştit şi nu s-au gândit niciun moment că vrea să-şi ia viaţa.

„Era un om liniştit, nu prea vorbea despre problemele lui. Nepotul este cel care l-a găsit din câte am aflat. El era pensionat din motive medicale de mai bine de zece ani. A fost operat de trei ori la pancreas” a declarat o vecină. 

Bărbatul şi-a explicat motivele sinuciderii pe plicul în care a primit citaţia de la procurorii anticorupţie, iar la un moment dat a scris familiei să nu-l plângă şi s-a semnat. Este al treilea caz de sinucidere în dosarul în care două doctoriţe de la Casa de Pensii Argeş au fost arestate pentru luare de mită în formă continuată, după ce două femei din Piteşti şi Mioveni au fost găsite fără viaţă. Una s-a spânzurat, la începutul lunii iulie, cealaltă fiind descoperită înecată acum zece zile în barajul Goleşti.

Medicii care sunt cercetaţi de către DNA sunt acuzaţi că ar fi luat şpagă în repetate rânduri pentru încadrarea ilegală în vederea pensionării pe caz de boală sau pentru prelungirea pensionării pe caz de boală în cazul unor persoane care erau în realitate apte de muncă.

Adaugă un Comentariu

*