Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEȘ: Amărâții loviți de șuvoaie nu primesc despăgubiri fiindcă statul nu le-a asigurat casele!

ARGEȘ: Amărâții loviți de șuvoaie nu primesc despăgubiri fiindcă statul nu le-a asigurat casele! 

inundatii arges 2

Zeci de asistaţi social din comuna argeşeană Băbana, ale căror case au fost măturate de viiturile din ultimele zile, nu vor putea fi despăgubiţi, deşi aveau acest drept potrivit legii, scrie Gândul. Primăria Băbana dă vina pe Agenţia judeţeană de prestaţii sociale, care ar fi trebuit să le achite oamenilor poliţele obligatorii către PAID, societatea privată care administrează sistemul asigurărilor obligatorii pentru locuinţe.

Legislaţia prevede că Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) trebuie să le plătească beneficiarilor de ajutoare sociale asigurarea obligatorie către PAID.

În replică, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) susţine că agenţia judeţeană s-a aflat în imposibilitatea de a-i asigura pe asistaţii din Băbana pentru că primăria comunei nu a transmis, la finele anului trecut, lista cu persoanele beneficiare de ajutoare sociale, proprietari de locuinţe.

Până în prezent, autorităţile nu ştiu câte din cele circa 3.600 de locuinţe afectate de inundaţiile din perioada 27 iulie-1 august sunt asigurate cu o poliţă obligatorie (PAD).

Adaugă un Comentariu

*