Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Angajaţii Dacia ies în stradă, să susţină Autostrada Piteşti-Sibiu

ARGEŞ: Angajaţii Dacia ies în stradă, să susţină Autostrada Piteşti-Sibiu 

Foto: evz.ro

Joi – 16 aprilie 2015, Sindicatul Automobile Dacia organizează, între orele 12:30 – 15:00, un protest în centrul oraşului Mioveni, ca urmare a tergiversării execuţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, anunţă Blocul Naţional Sindical. Potrivit BNS, întârzierea acestei investiţii generează riscuri majore privitoare la pierderea locurilor de muncă în Industria de Automobile şi Componente Auto.

De asemenea, sindicaliştii solicită guvernanţilor modificarea legislaţiei muncii şi a dialogului social, cu luarea în discuţie, de urgenţă, a iniţiativelor elaborate de Blocul Naţional Sindical şi înregistrate la Parlament: Proiectul de Cod al Muncii, Proiectul Legii Contractelor Colective de Muncă, Proiectul Legii Conflictelor de Muncă.

La protestul de la Mioveni vor participa şi membri de sindicat din alte sectoare de activitate: Energie, Poştă şi Comunicaţii, Transporturi, Administraţie Publică, Agricultură, Finanţe etc.

Acţiunea sindicală organizată joi în oraşul Mioveni se doreşte a fi un apel către întreaga clasa politică românească, să înţeleagă că, fără o infrastructură de calitate şi fără o legislaţie a muncii echilibrată, economia românească nu poate genera bunăstare.

Adaugă un Comentariu

*