Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ARGEŞ: Crescătorii de animale sancţionaţi îşi vor primi subvenţiile înapoi

ARGEŞ: Crescătorii de animale sancţionaţi îşi vor primi subvenţiile înapoi 

Foto: ziarulargesul.ro

După aproape trei ani de stres, 282 de fermieri argeşeni îşi vor găsi liniştea, fiindu-le restituite subvenţiile (plăţile naţionale directe complementare) în sectorul zootehnic din campaniile 2007-2011. Respectivii beneficiari fuseseră sancţionaţi de autorităţi pentru că aveau datorii la bugetul naţional. Cei 282 de crescători de animale au de primit 3.300.000 lei, potrivit ziarulargesul.ro

În 2011, în urma unui control al Curţii de Conturi, 282 crescători de bovine, ovine şi caprine au fost somaţi să restituie subvenţiile primite, deoarece aveau datorii la bugetul de stat. Ordinul 295 al ministrului Agriculturii din acea vreme prevedea ca subvenţiile să nu se acorde celor cu datorii la buget. Unii fermieri au dat banii înapoi, iar în cazul celorlalţi s-au întocmit acte pentru instanţe.

Anomalia a fost “corectată” recent de Parlament printr-un act normativ, iar sumele reprezentând primele încasate de către beneficiarii care aveau datorii şi cărora li s-au emis titluri de creanţă de către Curtea de Conturi nu se mai recuperează. Fermierii aflaţi în astfel de situaţii devin din nou eligibili pentru plăţile în sectorul zootehnic şi după anul 2011.

Adaugă un Comentariu

*