Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Autorităţile au stabilit ce sume solicită la Guvern pentru remediarea efectelor inundaţiilor

ARGEŞ: Autorităţile au stabilit ce sume solicită la Guvern pentru remediarea efectelor inundaţiilor 

inundatii arges 1

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit astăzi într-o şedinţă de lucru pentru a aproba planul de măsuri în perioada cât judeţul se află din nou sub coduri de inundaţii, dar şi pentru a prioritiza investiţiile menită să înlăture efectele ploilor abundente de la sfâeşitul lunii aplilie – începutul lunii mai, având în vedere că nu sunt bani pentru a fi abordate simultan.

Conform hotărârii aprobată în unanimitate, fondurile urmează a fi direcţionate după cum urmează:
– 6.228 mii lei pentru drumurile judeţene afectate în luna aprilie în localităţile Babana, Hirsesti, Leordeni, Cuca, Recea şi Baiculesti
– 29 mii lei pentru drumurile comunale alectate în luna aprilie în localităţile Stefan cel Mare, Recea, Costesti.

Total: 6.257 mii lei. Necesarul pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în luna aprilie este de 8.351,25 mii lei (21 de localităţi).

– 1.193,68 mii lei pentru drumurile judeţene afectate în luna mai în localităţile Malureni, Budeasa, Micesti
– 742,822 mii lei pentru drumurile comunale afectate în luna mai în localităţile Albestii de Arges, Micesti, Malureni, Poienarii de Arges.

Total: 1.936,502 mii lei. Necesarul pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în luna mai este de 4.442,462 mii lei (41 de localităţi).

„S-a efectuat si o prioritizare a obiectivelor de aparare impotriva inundatiilor ale Administratiei Bazinale de Apa Arges Vedea, in valoare totala de 68339,057 mii lei, dupa cum urmeaza: regularizare Valea Pauleasca, comuna Micesti, amenajare rau Arges, in Pitesti, cartier Prundu Mic, regularizare parau Budeasa, comuna Budeasa, regularizare Rau Valsan, pe tronsonul Malureni- Bradulet, amenjare rau Cotmeana (comunele Hirsesti, Stolnici, Birla)”, informează Instituţia Prefectului Judeţului Argeş.

Hotărârea adoptată astăzi de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va fundamenta proiectul de Hotărâre de Guvern ce va fi iniţiat la nivelul Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Argeş în vederea finanţării obiectivelor de investiţii propuse.

Adaugă un Comentariu

*