Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Autorităţile din Mioveni vor iniţia o campanie de adopţii pentru câini

ARGEŞ: Autorităţile din Mioveni vor iniţia o campanie de adopţii pentru câini 

Foto: www.youtube.com

Animalele care sunt găzduite în adăposturile de la Mioveni au o soartă mai buna decat cele care încă traiesc singuratice pe străzi. Primarul Ion Georgescu a tinut să sublinieze faptul că “Un adăpost pentru câini nu poate fi o rampă unde se aruncă animalele, ci un loc unde acestora li se oferă toate condiţiile.”

Potrivit agpress.ro, la adăposturile de la Mioveni, câinii au condiţii optime, sunt hrăniţi, stau în cuşti de lemn care îi protejează de temperaturile scăzute, au fost vaccinaţi şi microcipaţi şi au fost lăsaţi câte 4-5 câini într-o boxă.

Noul adăpost de la Mioveni va fi la standarde europene

La Mioveni se construieşte un adăpost modern, care va avea aproximativ 1000 locuri. Noul adăpost va avea toate dotările necesare: cabinet medical, sală de operaţii, cameră pentru medicamente, sală sterilizare, sală consultaţii, magazie hrană uscată, cameră recuperare.

Noul adăpostul care se construieşte la Racoviţa va desfăşura activităţi de vaccinare, deparazitare, sterilizare, adopţie şi cazare a câinilor fără stăpân. În cadrul adăpostului, animalele vor fi cazate şi separate în funcţie de starea de sănătate, vârstă, sex şi gradul de agresivitate. Pentru aducerea câinilor în noul adăpost, şi pentru îngrijirea şi supravegherea lor din punct de vedere medical se vor ocupa angajaţii serviciului de ecarisaj al S.C SEd.C Mioveni S.R.L.

Autorităţile din Mioveni încurajează adoptia maidanezilor.

Atunci cand noul adăpost va fi gata, conducerea de la Mioveni doreşte să iniţieze o campanie de adopţii şi speră că în popularizarea acestei acţiuni se vor implica şi asociaţiile de protecţia animalelor, care nu se pot ocupa pe partea de întreţinere a lor. „Vom face materiale publicitare prin care vom promova adopţiile şi totodată, vom face o campanie de educare a copiilor în ceea ce priveşte protecţia animalelor.

Dorim să facem şi un site cu adăpostul, în care să pozăm căteluşi şi să le spunem povestea şi poate avem surpriza să primim solicitări de adopţie atât din ţară cât şi din străinătate”, a precizat Ion Georgescu.

Ce înseamna adoptia la distanta?

Dacă aveţi disponibilitatea şi mijloacele de a asigura hrana şi cele necesare traiului unui animalut din adaposturile din Mioveni, dar nu aveţi posibilitatea de a-l lua acasă la d-voastră, îl puteti ajuta să ducă un trai mai bun prin adoptia la distanta.

Adoptând un animăluţ la distanţă, deveniţi protectorul lui şi contribuiţi la asigurarea traiului lui de zi cu zi, în timp ce el ramâne în continuare în adapost, în grija celor ce deservesc adapostul.

Adapostul de la Staţia de Epurare din Cartierul Colibaşi

Cetăţenii care vor să “înfieze” un maidanez pot merge în fiecare zi să-şi aleagă animalul de companie la Adapostul de la Staţia de Epurare din Cartierul Colibaşi. Pentru adopţia câinilor se completează un formular prin care viitorul proprietar îşi asumă respectarea normelor de îngrijire şi de hrănire ale acestuia.

PROGRAM DE RELATII CU PUBLICUL: L-V, între orele .07.00-15.00 şi S-D, între orele 07.00-15.00.
TELEFON: 0736.002.557.

Ce spun normele de aplicare privind gestionarea câinilor

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 829 din data de 23 decembrie 2013 a fost publicată Hotârârea Guvernului nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Potrivit normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind gestionarea câinilor fără stăpân proprietarii câinilor de rasă comună sunt obligaţi să-şi sterilizeze animalele, până cel târziu în data de 1 ianuarie 2015.

De asemenea, eutanasierea câinilor care nu sunt revendicaţi după 14 zile lucrătoare de la intrarea în adăpost este opţională, adopţia va fi gratuită iar câinii din adăposturi pot fi adoptaţi de la distanţă începând cu a opta zi; serviciile specializate putând prelungi perioada de cazare în adăpost dacă adoptatorii îşi respectă obligaţiile materiale (cheltuielile pentru întreţinerea câinilor, plătite în avans pe 30 de zile, cu excepţia tratamentelor medicale, potrivit acestor norme.

Sursa: www.agpress.ro

Adaugă un Comentariu

*