Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Autorităţile se pregătesc pentru… sfârşitul lumii! Vezi care sunt sursele de risc!

ARGEŞ: Autorităţile se pregătesc pentru… sfârşitul lumii! Vezi care sunt sursele de risc! 

calamitati

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a reuşit să întocmească, în baza istoricului de calamităţi din ultimii 25 de ani (inundaţii, cutremure, avalanşe, incendii, explozii etc) o hartă de risc a judeţului şi un registru al resurselor de intervenţie umane şi tehnice de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Potrivit prefectului Mihail Oprescu, acestea au fost grupate pe trei coduri de intervenţie: Alpha (pentru resursele disponibile 24 de ore din 24, cu timp de operaţionalizare de la 3 până la 60 de minute), Bravo (pentru resursele ce se pot operaţionaliza într-un interval mai mare de 60 de minute) şi Charlie (cele care presupun mobilizarea unor resurse suplimentare.

„Cele două situaţii întocmite la nivel judeţean au ajutat la reanalizarea tuturor procedurilor de intervenţie pentru fiecare tip de risc în parte şi, totodată, ne vor ajuta să avem o radiografie mai bună asupra mijloacelor cu care putem acţiona în cazul producerii unui accident, putând scurta foarte mult timpii de reacţie”, a explicat prefectul Mihail Oprescu.

Din punctul de vedere al riscurilor, judeţul Argeş nu este unul… uşor, având în vedere că aici se regăsesc 21 din cele 22 de tipuri de risc identificate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu vreau ca cetatenii sa se alarmeze sau sa considere iminenta producerea unei situatii de risc, dar noi, autoritatile, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a preveni si limita cat de mult posibil efectele, daca situatia o impune”, a precizat reprezentantul Guvernului în judeţul Argeş.

În acest scop, până la finale lunii ianuarie, se va întocmi şi un necesar de echipamente de intervenţie (autospeciale de pompieri, bărci, maşini de descarcerare şi pentru ambulanţă etc), situaţie care va fi înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, condus de secretarul de stat Raed Arafat, în speranţa să se vor obţine alocări financiare suplimentare pentru a mări baza tehnică de intervenţie din judeţ.

HARTA SURSE RISC ARGES

Adaugă un Comentariu

*