Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Barajul Bîrla este consolidat şi modernizat, pentru a face faţă inundaţiilor

ARGEŞ: Barajul Bîrla este consolidat şi modernizat, pentru a face faţă inundaţiilor 

baraj birla Arges

După inundaţiile de anul trecut, autorităţile argeşene s-au implicat în vederea realizării unor obiective de investiţii care să pună localităţile din judeţ la adăpost în cazul în care plouă abundent. În acest moment, spune prefectul Mihail Oprescu, se lucrează intens pentru consolidarea şi modernizarea Barajului Bîrla, de pe râul Cotmeana. Investiţia este susţinută din bugetul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea. În total, 103.000 lei.

S-a procedat la decolmatarea râului Cotmeana, defrişări pe ambele maluri ale digului, lăţirea acestuia, turnarea şi fixarea de geomembrană şi saci geotextili cu un terasament de 5.000 mc de material, care să ajute la consolidarea barajului pe o lungime de apărare de aproximativ 150 metri. Totodată, în aval și amonte de baraj, s-au construit două structuri care vor permite devierea cursului de apă în situația căderii de precipitații puternice și creșterea debitului râului Cotmeana.

Stadiul lucrărilor este de aproximativ 40%. Pentru a se asigura că vor fi finalizate în bune condiţii, prefectul Mihail Oprescu va efectua vizite periodice de monitorizare.

Adaugă un Comentariu

*