Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Brand-uri naţionale marca Topoloveni! Capacităţile de producţie au fost modernizate cu fonduri europene

ARGEŞ: Brand-uri naţionale marca Topoloveni! Capacităţile de producţie au fost modernizate cu fonduri europene 

conserve topoloveni 9

Vizita APDRP în lumea proiectelor de succes, derulate în România cu finanţare europeană, continuă în această săptămână în judeţul Argeş. Astăzi, invitaţii – specialişti în agricultură, întreprinzători, autorităţi publice şi jurnalişti – au degustat specialităţi de Topoloveni, produse de două societăţi cu renume pe piaţa românească şi nu numai.

Prima oprire a fost la Fabrica de Conserve Mixte, unitate care aparţine de SC MGC Internaţional Investments SRL. Societatea a pus bazele, în ultimii ani, unei activităţi de succes. Fabrica de conserve a fost modernizată prin fonduri europene. Valoarea totală a proiectului, finalizat în anul 2012, a fost de aproape 19 milioane de lei.

Prin retehnologizare, capacitatea de producţie a fabricii a crescut de la 4.000 de tone conserve de legume la aproape 11.000 de tone. Evident, a fost suplimentat şi numărul de angajaţi.

Grupul APDRP a vizitat capacităţile de producţie, urmând întregul flux tehnologic, de la intrarea legumelor pe bandă şi până la produsul finit depozitat şi pregătit pentru livrare. Gazda noastră – directorul societăţii, Nicolae Păun, ne-a invitat apoi să degustăm o parte din „Bunătăţile de Topoloveni”: murături, zacuscă, sosuri, sarmale, semipreparate din carne etc.

conserve topoloveni 4 conserve topoloveni 8 conserve topoloveni 7 conserve topoloveni 6 conserve topoloveni 3 conserve topoloveni 2 conserve topoloveni 1

Magiunul de prune a devenit brand naţional

Pe aceeaşi stradă, la distanţă de câţiva zeci de metri, am trecut în revistă şi celebra fabrică de magiun de prune, aparţinând societăţii Sonimimpex Serv Com SRL, fondată de Bibiana Stanciulov.

Magiunul de Topoloveni obţinut aici este deja o marcă recunoscută la nivel naţional şi european, un produs 100% natural, fără adaos de zahăr, fără E-uri, fără aditivi şi fără conservanţi.

La momentul vizitei, linia de producţie era oprită. Şi asta pentru că nu se folosesc în procesul de prelucrare decât prune prospete şi din producţia autohtonă. Bibiana Stanciulov chiar se mândreşte cu acest fapt!

Investiţia de aproximativ 2,6 milioane de lei a contribuit la modernizarea fabricii de magiun din prune, gem şi bulion. Au fost achiziţionate utilaje noi, care au sporit fluxul tehnologic şi au crescut capacitatea de producţie.

magiun topoloveni 6 magiun topoloveni 1 magiun topoloveni 2 magiun topoloveni 3 magiun topoloveni 4

Adaugă un Comentariu

*