Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIȚII: Captură impresionantă de la membrii unei rețele de proxeneți de tip „Loverboy”!

PERCHEZIȚII: Captură impresionantă de la membrii unei rețele de proxeneți de tip „Loverboy”! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: universulargesean.ro)

Polițiștii argeșeni au indisponibilizat 27 de autoturisme, 181.000 de lei, 51.000 de euro, 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elvețieni, 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri, urmare celor 32 de percheziții efectuate în această dimineață pe teritoriul județului Argeș și în municipiul București, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai mule sisteme de calcul, telefoane mobile precum şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit la nivelul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. Au fost conduse la audieri 49 de persoane.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul IGPR. La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – IGPR și de la serviciile pentru secțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Dâmboviţa şi Vâlcea.

Adaugă un Comentariu

*