Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, martie 23, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Comuna Albeştii de Muscel a rămas fără primarul ales şi nu are nici viceprimar!

ARGEŞ: Comuna Albeştii de Muscel a rămas fără primarul ales şi nu are nici viceprimar! 

Cătălin Manta - primar demis (Sursa foto: https://i.ytimg.com)

Prefectul judeţului Argeş – Cristian Soare a semnat ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Albeştii de Muscel. Edilul Cătălin Manta (PNL) a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Raportul de evaluare al ANI privind stabilirea stării de incompatibilitate, întocmit în anul 2012, a rămas definitiv prin Decizia nr.2815/2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cătălin Manta a participat, în perioada 2007 – 2012, la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâre în Consiliul Local Albeştii de Muscel având ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel, al cărei vicepreşedinte era.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul declarat de Cătălin Manta împotriva sentinţei civile pronunţate de Curtea de Apel Piteşti fiindcă primarul de la Albeştii de Muscel a uitat să-l… timbreze! Reamintim că şi fostul primar al comunei – Ion Năftălăilă şi-a pierdut mandatul, în februarie 2015, după ce a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene. Atribuţiile sale au fost preluate atunci de Cătălin Manta, care era viceprimar. În momentul de faţă, din cauza neînţelegerilor politice, localitatea nu are un viceprimar desemnat, prin urmare va fi conducă, până la organizarea de alegeri anticipate, de unul dintre consilierii locali, după cum va fi desemnat prin vot. Dacă se va ajunge la un acord!

La această dată, în judeţul Argeş, mai există alte trei comune care nu au primari: Domneşti – deces; Valea Danului – demisie şi Bradu – control judiciar.

Adaugă un Comentariu

*