Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Constantin Nicolescu, pus sub sechestru judiciar în dosarul „strategii de dezvoltare”

ARGEŞ: Constantin Nicolescu, pus sub sechestru judiciar în dosarul „strategii de dezvoltare” 

Foto: Marius Cristescu (MEDIAFAX)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş – Constantin Nicolescu a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile în dosarul „strategii de dezvoltare pentru localităţi”. Nicolescu este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, instigare la opt infracţiuni de abuz în serviciu şi folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necunoscute.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi deputatul Mircea Drăghici, 43 de primari din judeţul Argeş; viceprimarul comunei Dragoslavele; directorul executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş; direc torul Şcolii Speciale Valea Mare Argeş şi două reprezentante ale firmei European Project Consulting SRL Bucureşti (firmă înfiinţată de deputatul Mircea Drăghici) – Oană Onela Carmen şi Catană Aida Petronela.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007 – 2010, Constantin Nicolescu şi-a folosit influenţa asupra edililor pentru a-i determina să încheie contracte de prestări servicii cu European Project Consulting având ca obiect consultanţă, elaborare strategie locală şi elaborare cereri de finanţare-implementare proiect.

Consiliile locale cu care agentul economic anterior menționat a încheiat 105 contracte sunt următoarele: Curtea de Argeș, Mioveni, Topoloveni, Țițești, Mihăești, Moșoaia, Stâlpeni, Leordeni, Coșești, Budeasa, Micești, Nucșoara, Mozăceni, Morărești, Stolnici, Corbeni, Tigveni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Sălătrucu, Lunca Corbului, Vedea, Cocu, Cuca, Uda, Șuici, Mălureni, Stoenești, Băbana, Mărăcineni, Valea Danului, Cotmeana, Bughea de Sus, Brăduleț, Rociu, Arefu, Cicănești, Merișani, Negrași, Mioarele, Mușătești, Priboieni, Domnești, Godeni, Corbi și Cepari.

Valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale anterior menționate, în perioada 2007-2010 este de 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți în sumă totală de 3.140.687,5 lei.

CITEŞTE ŞI: „Constantin Nicolescu, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare”

În iulie 2014, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie în care prejudiciul este estimat la aproape un milion de euro. Decizia nu este definitivă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantin Nicolescu trebuie să respecte următoarele obligații:
– să se prezinte la organul de urmărire penală (Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești) ori de câte ori este chemat;
– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
– să se prezinte la Poliția Municipiului Pitești, județul Argeș, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
– să nu depășească limita localității de domiciliu, respectiv, Municipiul Pitești, județul Argeș decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a luat măsura;
– să nu se apropie de martorii în cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nici o cale;
– să nu se apropie de suspecții în cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nici o cale,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Firma incriminată în acest dosar – European Project Consulting a realizat şi strategia de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa pentru perioada 2014 – 2020.

Adaugă un Comentariu

*