Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Contabilitate fictivă pentru deducerea ilegală de TVA! Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei

ARGEŞ: Contabilitate fictivă pentru deducerea ilegală de TVA! Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei 

perchezitii arges

La această oră, poliţiştii argeşeni efectuează două percheziţii în municipiul Piteşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare. Activităţile vizează 26 de societăţi comerciale şi 20 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare.

Potrivit IPJ Argeş, cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2010 – 2013, în calitate de administratori, ar fi emis şi înregistrat în contabilitatea unor societăţi comerciale, cu obiect de activitate în domeniul exploatării agregatelor minerale şi al construcţiilor, mai multe operaţiuni fictive, constând în vânzarea şi achiziţionarea de bunuri, în scopul diminuării profitului şi solicitării unor deduceri ilegale de TVA.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi T.V.A este estimat la aproximativ 2.385.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*